14 škola prikupilo 20.000 kuna za Zakladu VITA

‘Djeca  i VITA za bolesnog prijatelja’

14 škola svojim je aktivnostima prikupilo ukupno 20.000 kuna te na taj način pomoglo radu Zaklade za pomoć djeci VITA. Bio je to lijep povod da upravitelj Zaklade Predrag Štromar podjeli zahvalnice ravnateljima škola koje su sudjelovale u akciji  ‘Djeca  i VITA za bolesnog prijatelja’: SŠ Arboretum Opeka, OŠ Tužno, OŠ J. Draškovića Klenovnik, VI. OŠ Varaždin, OŠ Visoko, OŠ Ljubešćica, OŠ Beletinec, OŠ A. K. Miošića Donja Voća, OŠ I. K. Sakcinskog Ivanec, OŠ Bisag, OŠ Kneginec Gornji, V. OŠ Varaždin, I. Gimnazija Varaždin i Druga Gimnazija Varaždin. Riječ je o akciji humanitarnog i odgojnog značaja kojom se u školama razvijala empatija, solidarnost i socijalna osjetljivost za teško bolesnu djecu te poticao aktivizam i volonterizam, kao i pomaganje te uključivanje u akcije za dobrobit zajednice.

– Od srca hvala što ste bili uz nas, podržavali naše aktivnosti i pomagali kad je bilo najpotrebnije. Hvala vam u ime naših korisnika, djece koja se bore s teškim oboljenjima, a kojima je Vaša pomoć bar nakratko vratila osmjeh na lice. Hvala Vam i u ime mališana u ruralnim sredinama, korisnika dječjih igrališta  koja će im omogućiti da još dugi niz godina uživaju u bezbrižnoj igri. Podržavajte nas i dalje kao član jedne velike obitelji prijatelja Zaklade za pomoć djeci VITA – kazao je upravitelj Štromar navodeći kako je tijekom 2015. godine prikupljeno ukupno 163.961,00 kuna, dok je iznos donacija bio 149.428,00 kuna.

vita-skole-2

Zahvaljujući aktivnostima u 2015. ukupno je sredstvima Zaklade nabavljeno dvadeset igrala pri čemu je osam naselja: Kapela Podravska, Lipovnik Donji, Gornja Poljana, Osečka, Babinec, Hrženica, Struga i Karlovec Ludbreški, Donja Poljana i Grad Ludbreg, dobilo nova ili dopunilo postojeća dječja igrališta otvorenog tipa. Također, dvadeset je korisnika dobilo pomoć pri liječenju teških, rijetkih i malignih oboljenja,dok se za potrebe organizacije humanitarnih akcija 290 izvođača odreklo honorara za nastup na koncertima koje je uživo pratilo 950 gledatelja. Pritom je prodajom ulaznica za koncert „Popevke i štikleci“ te „Najbolji od najboljih“ prikupljeno  36.000 kuna, a 1.340 karata kupili su građani i tvrtke s područja Varaždinske županije.

vita-skole-3

Upravitelj je podsjetio i kako se zamolbe korisnika za djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti primaju tijekom cijele godine, dok se za opremanje igrališta raspisuje javni poziv.

Inače, dosad je Zaklada VITA zahvaljujući donacijama šezdesetak fizičkih i pravnih osoba opremila ukupno 16 igrališta i pomogla oko 50 korisnika.

Podjeli su nazočile i članice upravnog odbora Zaklade, saborska zastupnica Božica Makar i Dubravka Novak.

vita-skole-3

vita-skole-2