Donatorska sarma za Zakladu Vita ponovno ispunila atrij Županijske palače

U atriju Županijske palače u Varaždinu danas 29. prosinca, održana je donatorska akcija za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja pomaže djeci oboljelih od malignih i drugih teških bolesti. Varaždinci su ponovno pokazali svoje dobro srce te unatoč hladnom jutru strpljivo su stajali u redu za sarmu spremljenu od varaždinskog zelja. Podijeljeno je više od 500 sarmi i pire krumpira te je skupljeno preko 2.000 kuna.

Sarmu su dijelile i upraviteljica Zaklade Vita Natalija Martinčević i čuvarica sjemena varaždinskog zelja Marija Cafuk iz Vidovca, koja je ujedno donirala zelje i krumpir za današnju akciju.

– Naši građani su ponovno pokazali svoju želju da pomognu i unatoč hladnom jutru došli su danas u atrij na sarmu i donirali novce za pomoć radu Zaklade Vita. Ovim putem zahvaljujem danas svima koji su se odazvali na našu donatorsku akciju. Troškovi koje imaju roditelji prilikom liječenja, putovanja i nabavke lijekova su jako veliki i svaka kuna je bitna koju skupimo da im pomognemo. – rekla je Natalija Martinčević.

Posebno se zahvalila Mariji Cafuk iz OPG-a Cafuk, koja je donirala zelje i krumpir te Damiru Crlenom iz Udruge kuhara Varaždinske županije koji je bio zadužen za pripremu sarme i pire krumpira.

Na današnju akciju odazvali su se i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Nenad Koščak, Krešimir Horvat i Nina Begičević-Redžep, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić te brojni drugi.

Upraviteljica Zaklade nakon završene donatorske akcije u atriju posjetila je Caritasovu pučku kuhinju te donirala 100 sarmi i pire krumpira za korisnike.