LUDBREG: U Slokovcu otvoreno novouređeno dječje igralište

U Slokovcu je otvoreno novouređeno dječje igralište. Naime, mjesni odbor Slokovec krajem ožujka prijavio se na Godišnji javni poziv za dodjelu potpora iz sredstava Zaklade za pomoć djeci VITA za 2013. godinu te su mu odobrena sredstava potpore za opremanje dječjih igrališta za kupnju najviše tri igrala do vrijednosti od 12.000,00 kuna, sukladno, sukladno tekstu Javnog poziva.

Čast simboličnog rezanja vrpce pripala je najmlađim mještanima Slokovca, a potom je započela i igra uz smijeh i veselje. Prema potpisanom ugovoru mjesni odbor je imao obvezu pripreme terena, a „Vita” je postavila sprave.

– Ovo je prvo takvo dječje igralište u Slokovcu jer dosad nismo imali niti jednu spravu. Iako je dugo postojala želja za dječjim igralištem, Mjesni odbor nije bio u mogućnosti to sam realizirati stoga smo se javili na natječaj Varaždinske županije i odobrena su sredstva za kupnju igrala. Nećemo stati na tome, želimo postaviti još sprava, ne znamo hoće li nam to uspjeti još ove godine, no iduće svakako i to uz pomoć donacija jer Mjesni odbor Slokovec za takve pothvate nema dovoljna financijska sredstva – rekla je Božica Makar, predsjednica Vijeća mjesnog odbora Slokovec.

Otvorenju dječjeg igrališta koje se nalazi uz Vatrogasni dom, nazočili su i brojni mještani Slokovca.