Donesen pravilnik i plan aktivnosti zaklade Vita

Na 2. sjednica Upravnog odbora Zaklade VITA donesen Pravilnik i plan aktivnosti te odabrani logo i slogan

Zajedno stvaramo dječje osmijehe – svojevrsni je slogan, ali i vizija Zaklade za pomoć djeci VITA, odlučeno je danas na 2. sjednici Upravnog odbora Zaklade na kojoj je također donesen i Pravilnik o kriterijima i postupku dodjele potpora iz sredstava Zaklade, Plan aktivnosti za 2012. godinu, utvrđen završni račun za 2011. godinu te je odabran i vizualni identitet Zaklade.

Što se tiče normativnog uređenja funkcioniranja Zaklade za pomoć djeci VITA, završeno je donošenje provedbenih akata za njeno funkcioniranje, od kojih je najznačajniji Pravilnik o mjerilima i postupku za dodjelu potpora iz sredstava Zaklade. Potencijalni korisnici potpora, dakle Udruge i druge pravne osobe koje neposredno promiču, unapređuju i ostvaruju interese djece, djeca oboljela od malignih ili drugih teških i rijetkih oboljenje te Udruge i druge pravne osobe koje grade dječja igrališta otvorenog tipa moći će se javiti na Javni poziv koji će biti uskoro objavljen, obzirom da je na današnjoj sjednici donijet i Financijski plan za ovu godinu. Nakon toga slijedi utvrđivanje redoslijeda prioriteta zahtjeva te donošenje pojedinačnih odluka o dodjeli potpora, kao i zaključivanje ugovora o dodjeli potpore, izvijestio je među ostalim tijekom sjednice njen predsjednik Stjepan Žigmund.

Osim toga, uskoro kreće i snažnija medijska kampanja koja će imati za cilj povećati vidljivost Zaklade u javnosti, širenje svijesti u javnosti o njenoj misiji te učinkovito i transparentno informiranje javnosti o mogućnostima dobivanja potpora, a sve će pratiti izrada i tiskanje promotivnih materijala te uključivanje u najvažnija događanja u Županiji, koja bi mogla pomoći aktivnostima Zaklade.

Sjednici je nazočio i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, inače upravitelj Zaklade, koji je izvijestio članove Upravnog odbora kako su već ostvareni brojni kontakti s gospodarskim subjektima s područja Varaždinske županije sa zamolbom za donaciju, odnosno buduću suradnju i potporu te kako su u tijeku razgovori koji bi trebali osigurati nekoliko značajnih darovatelja i sponzora Zaklade.

Tijekom sjednice istaknuto je i kako se planiraju i prve veće aktivnosti Zaklade, kao što su uključivanje u obilježavanje Dana županije, organizacije humanitarnih priredbi, prodajnih izložbi i aukcije te općenito suradnja s udrugama i zakladama sličnih programa, kao i s općinama i gradovima na području Županije.

Objavljeno: 29. prosinca 2012.