Odlično raspoloženje na donatorskoj akciji za Zakladu Vita, svi uživali u sarmi i klipičima

Odlično raspoloženje vladalo je u subotu prijepodne u atriju Županijske palače u Varaždinu tijekom donatorske akcije za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja pomaže djeci oboljelih od malignih i drugih teških bolesti.

Građanima nije bilo teško čekati u redu na varaždinske klipiče i sarmu te istovremeno donirati novčana sredstva za pomoć djeci. U manje od sat vremena prikupljeno je 3.100 kuna.

Sarmu su dijelili i župan Varaždinske županije Radimir Čačić te posebna savjetnica Natalija Martinčević.

– Vrijeme nije najljepše, ali je odaziv naših građana doista veliki, zbog ukusne sarme, ali prvenstveno zbog donatorske akcije za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija. Na to smo doista ponosni i svima od srca zahvaljujemo – rekla je Natalija Martinčević, koja je bila dirnuta nakon što je jedna gospođa njoj darivala privjesak. 

S obzirom na odličan odaziv građana, koji su uživali slušajući i tamburaški sastav Krijesnica iz Vinice, donatorskih akcija će sljedeće godine biti još.

– Današnje humanitarno događanje je i promocija našeg varaždinskog zelja, koje je zaštićeno na razini Europske unije, kao i varaždinskog klipiča, zaštićenog na razini Hrvatske – istaknula je Natalija Martinčević.

Zahvalila je Mariji Cafuk iz OPG-a Cafuk, koja je donirala zelje, te Damiru Crlenom iz Udruge kuhara Varaždinske županije koji je bio zadužen za pripremu sarme, kao i klipiča.