‘Popevke i štikleci’ pomogli najpotrebitijima

Općina Trnovec Bartolovečki bila je domaćin humanitarnog koncerta ‘Popevke i štikleci za Zakladu VITA’ pri čemu je prihod od prodaje ulaznica bio namijenjen Zakladi za pomoć djeci VITA, za pomoć roditeljima djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti te za opremanje dječjih igrališta otvorenog tipa. Ulaznice su se prodavale po cijeni od 20 kuna, a ukupno je prodano 999 ulaznica i prikupljeno 19.980 kuna čime se osigurala pomoć za četvero korisnika te sufinanciranje opremanja dječjeg igrališta.

Za ove svrhe nastupili su: Ivica Pepelko, Kavaliri, Rajko Suhodolčan, Gordana Ivanjek, Kulturno umjetničko društvo “Mak” Trnovec, ŽVS Kušlec, Carevi, Čarli, Željko Grahovec i Gordana Lach, Željko Grozaj, Gabrijela Hrženjak, Ivan Brezni i mnogi drugi, a koncert se održao u nedjelju, 13. rujna 2015. godine s početkom u 19:00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec.

Upravni odbor Zaklade za pomoć djeci VITA na svojoj je sjednici 9. listopada donio prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava prikupljenih organizacijom humanitarnog koncerta u okviru koje se s po 3.000,00 kuna sufinancirala nabava elektromotorne podnice madraca za dječaka koji od rođenja boluje od oštećenja živčanog sustava, nabavka lijekova i drugih potrepština potrebnih za liječenje i pružanje drugih oblika pomoći te podmirenja dijela putnih troškova za djevojčicu koja boluje od malignog tumora na jajniku, za sufinanciranje troškova defektoloških terapija za djevojčicu koja boluje od pervazivnog razvojnog poremećaja ili poremećaja iz autističnog spektra (nedostatak kontakta očima, nezainteresiranost za okolinu, prestanak govora, neodazivanje na vlastito ime, izostanak geste pokazivanja) te za sufinanciranje trakica koje su potrebne radi kontrole šećera u krvi (9-10 puta na dan) dječaku koji boluje od dijabetesa tipa 1 od kojeg je obolio s tri godine.

Ostatak sredstava prikupljenih humanitarnom koncertom, 8.100,00 kuna, preostalih nakon podmirenja troškova tiskanja ulaznica, koristit će se kao sredstva potpore za opremanje dječjih igrališta te će se dodijeliti na temelju članka 8. Pravilnika o kriterijima i postupku dodjele potpora iz sredstava Zaklade za pomoć djeci VITA, a po završetku raspisanog Godišnjeg javnog poziva za 2015. godinu.

Upravni odbor Zaklade od srca se zahvalio gostima i donatorima, kao što su Boxmark, Siga, Slobodna zona, Euroconsalting, koji su pomogli ovu akciju kupnjom ulaznice te sponzorima HDS ZAMP-u i medijskim pokroviteljima; VTV televiziji, radiju Megaton, Varaždinskim vijestima i radiju KAJ, a posebno Općini Trnovec Bartolovečki, KUD-u MAK i udruzi žena Trnovec na organizacijskoj i logističkoj potpori.

11.10.2015.