Što smo (od)radili 2015.?

Tijekom 2015. godine, Zaklada VITA odradila je brojne aktivnosti, a među njima su i dva humanitarna koncerta; ‘Popevke i štikleci za Zakladu VITA’ te ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’ koja su polučila velik uspjeh. Pritom se 290 izvođača odreklo honorara radi nastupa, prikupljeno je 36.000 kn pri čemu su građani i tvrtke s područja Varaždinske županije kupili 1.340 karata. Zahvaljujući prikupljenim sredstvima, petnaestak je novih korisnika dobilo jednokratne novčane potpore za pomoć pri liječenju teških, rijetkih i malignih oboljenja.

Osim toga, u okviru provedenog Javnog poziva sredstvima Zaklade za pomoć djeci VITA, nabavljeno je 20 igrala pri čemu je 8 naselja: Kapela Podravska, Lipovnik Donji, Gornja Poljana, Osečka, Babinec, Hrženica, Struga i Karlovec Ludbreški, Donja Poljana i Grad Ludbreg, dobilo nova ili dopunilo postojeća dječja igrališta otvorenog tipa. To je samo mali pregled brojki i odrađenog, a više saznajte u prigodnom Vodiču koji smo pripremili.

– Tijekom 2015. zajedno smo stvorili brojne osmjehe, a Vi ste naša nada za dalje. Vaša nam je pomoć neophodna da nastavimo pomagati drugima. Jedino zajedničkim snagama možemo i dalje pokazivati kako su srca Varaždinske županije ujedinjena pri pomoći našim malim korisnicima u potrebi, ali i kad je riječ o uljepšavanju svakodnevice kroz opremanje dječjih igrališta – kazao je Predrag Štromar, upravitelj Zaklade VITA