Sutra ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’

230 izvođača za pomoć djeci koja boluju od teških i rijetkih oboljenja

Iza imena humanitarnog koncerta ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’ koji se održava u utorak, 29. prosinca s početkom u 18.00 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu, krije se nastup naših najboljih KUDova, ukupno njih 12, za naše male sugrađane u potrebi koji boluju od teških i rijetkih oboljenja.

Ovo je prvi puta da sve naše sudionike županijskih i državnih smotri možete vidjeti na jednom mjestu, a ukupno će nastupiti čak 230 izvođača, članova KUD-a koji svo svoje slobodno vrijeme provode stvarajući djela koja obogaćuju život naših lokalnih sredina i njegujući veliku i bogatu tradiciju te baštinu varaždinskog kraja u čemu nekada sudjeluju sve generacije mještana, od vrtićke dobi do umirovljenika.

Ovaj puta svi oni su udružili svoje snage samo s jednim ciljem, a to je da pomognu Zakladi za pomoć djeci VITA i našim malim sugrađanima koji iz dana u dan proživljavaju iste strahove i neizvjesnost što će im donijeti sutra. Naime, sredstvima prikupljenima prodajom karata pomoći će se bolesnoj djeci i njihovim roditeljima pružajući im neophodnu financijsku pomoć i nadu u bolje sutra.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna za parter i balkon, a 100 kuna za ložu, a karte se mogu nabaviti na blagajni HNK ili naručiti putem Varaždinske županije. Za ove je potrebe otvoren i poseban račun kod VABA d.d. banka Varaždin HR: 5324890041530001177 pa svi ljudi dobre volje mogu ovaj koncert, za čije je održavanje i pribavljeno Rješenje Ureda državne uprave, podržati i prigodnom donacijom na navedeni račun.

Ideja je da ovakvo okupljanje postane tradicionalno, a glavni organizatori su Zajednica kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije, kao središnja institucija amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva i Varaždinska županija.

Inače, 2015. godina zlatnim je slovima upisana u povijest naše Zajednice KUDova. Na državnoj razini ukupno su osvojene čak četiri prve nagrade, jedna druga i jedna treća te općenito odlični nastupi na državnim smotrama, a svim će KUD-ovima biti podijeljene  zahvalnice za promociju varaždinskog kraja, čuvanje i njegovanje kulture, tradicije, običaja i razvoj kulturno umjetničkog amaterizma te ostvarene rezultate, odnosno sudjelovanje na državnim natjecanjima.