Zaklada VITA nastavlja pomagati najugroženijima

Na 9. sjednici Upravnog odbora Zaklade za pomoć djeci VITA raspravljeno je osam podnesenih zahtjeva roditelja djece oboljelih od malignih, teških i rijetkih oboljenja za sufinanciranje nabavke lijekova potrebnih za liječenje i pružanje pomoći u liječenju, nabavku medicinskih, invalidskih i ortopedskih pomagala i drugih potrepština te putnih troškova i troškova boravka za potrebe liječenja oboljelog djeteta. Nakon razmatranja svih zahtjeva, utvrđen je prijedlog Odluke o dodjeli potpore po 3.000,00 kuna za svakog podnositelja s kojima je upravitelj Zaklade zaključio ugovor.

Jednoglasno je utvrđen tekst Godišnjeg javnog poziva za dodjelu potpora iz sredstava Zaklade za 2015. godinu za unapređenje, promicanje i ostvarenje interesa djece na području Varaždinske županije i opremanje dječjih igrališta. S njegovom će se objavom ići na jesen, obzirom da se očekuje pristizanje najavljenih uplata pojedinih sponzora, a Javni poziv bit će otvoren 30 dana od dana objave u tisku.

Inače, zahtjevi za pomoć djeci oboljeloj od malignih ili drugih teških i rijetkih oboljenja primaju se i razmatraju tijekom cijele godine, bez posebnog javnog poziva. Sve detaljnije informacije o funkcioniranju i radu Zaklade mogu se pronaći na internetskim stranicama www.zaklada-vita.hr. Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti u Varaždinsku županiju, Franjevački trg 7, Varaždin na telefon 042 390 557 ili e-mailom na vita@vzz.hr .