Zaklada VITA pomoći će pri opremanju igrališta u 8 naselja

Upravni odbor Zaklade za pomoć djeci VITA na svojoj je 12. sjednici utvrdio Prijedlog prioriteta za dodjelu sredstava potpore za opremanje dječjih igrališta sukladno raspisanom godišnjem Javnom pozivu. Na temelju prijedloga Upravnog odbora Zaklade, upravitelj Zaklade donio je Odluku o prioritetnoj raspodjeli sredstava Zaklade za pomoć djeci VITA kojom se načelno utvrđuju prava na novčane potpore podnositeljima zahtjeva. Tako će se, sukladno raspoloživim sredstvima Zaklade, dodijeliti sredstava potpore za opremanje dječjih igrališta za kupnju najviše tri igrala u naseljima Kapela Podravska, Lipovnik Donji, Gornja Poljana, Osečka, Babinec, Hrženica, Struga i Karlovec Ludbreški, Donja Poljana i Grad Ludbreg.

Kao dokaze o ispunjavanju uvjeta podnositelj zahtjeva trebao je priložiti dokaz o vlasništvu odnosno pravu korištenja zemljišta na kojem se igralište uređuje, foto i drugu dokumentaciju o uređenju terena te detaljan opis namjeravanog opremanja, namjena i kruga potencijalnih korisnika, aj javni poziv bio je otvoren do 26. listopada 2015. godine.

Upravni odbor razmotrio je i zahtjeve za pomoć teško oboljeloj djeci i odobrio pomoć za sufinanciranje defektoloških terapija korisniku rođenom u 25. tjednu trudnoće koji  boluje od autizma i razvojnog  poremećaja.

Na sjednici je istaknuto kako je u pripremi, zajedno sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije u koju je učlanjeno 46 udruga, organizacija humanitarnog koncerta ‘Najbolji od najboljih za naše najmlađe’ koja će se održati 29. prosinca u varaždinskom HNK, a na kojoj će se predstaviti i nastupiti pobjednici na smotrama iz Varaždinske županije 2015. godine, tj. naši najbolji dramski amateri, puhački orkestri, tamburaški koncertni orkestri, zborovi i folklorni ansambli.

Istaknut je i podatak kako je organizacijom humanitarnog koncerta ‘Popevke i štikleci za Zakladu VITA’ prodajom 999 ulaznica prikupljeno 19.980 kuna čime se osigurala pomoć za četvero korisnika (nabavu elektromotorne podnice madraca za dječaka koji od rođenja boluje od oštećenja živčanog sustava, nabavka lijekova i drugih potrepština potrebnih za liječenje i pružanje drugih oblika pomoći te podmirenja dijela putnih troškova za djevojčicu koja boluje od malignog tumora, za sufinanciranje troškova defektoloških terapija za djevojčicu koja boluje od pervazivnog razvojnog poremećaja ili poremećaja iz autističnog spektra te za sufinanciranje trakica koje su potrebne radi kontrole šećera u krvi) te sufinanciranje opremanja dječjeg igrališta, kao i da je s dvoje novih donatora, pravnih osoba, sklopljen Ugovor o donaciji te se očekuje skore uplate sredstava.