Pomoć Zaklade Vita za 37 djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, za novu upraviteljicu imenovana Ljiljana Levatić-Uskoković

zaklada vita

Novčanu pomoć Zaklade za pomoć djeci Vita dobit će 37 djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti iz Varaždinske županije, odlučili su danas članovi Upravnog odbora Zaklade na prvoj sjednici u novom sazivu. Time su odobreni svi pristigli zahtjevi, pri čemu će najviše, po 5.000 kuna potpore primiti roditelji djece oboljele od malignih bolesti, a ostali korisnici će kao pomoć za nabavu medicinskih pomagala i lijekova te pohađanje različitih radnih terapija primiti od 1.000 do 2.500 kuna. 

Nova predsjednica Upravnog odbora Zaklade je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, a članovi su Kristina Mirčetić Petrin, Spomenka Kiđemet-Piskač, Anita Rep, Jadranka Bahlen, Ivan Čehok, Krešimir Horvat, Dubravka Novak i Dubravka Biberdžić. 

Za novu upraviteljicu Zaklade su na današnjoj sjednici izabrali Ljiljanu Levatić-Uskoković. – Vidim želju da svi zajedno radimo za dobrobit djece, što je u današnje vrijeme i više nego potrebno. Osobno ću dati maksimalan doprinos da Zaklada pomogne što većem broju djece u potrebi – rekla je Ljiljana Levatić-Uskoković.

Predsjednica Upravnog odbora prof. dr. sc. Begičević Ređep napomenula je da je sve više zahtjeva za financijsku pomoć teško oboljeloj djeci. – Naš cilj je da zajedničkim snagama prikupimo što više sredstava za pomoć djeci, putem donacija pravnih i fizičkih osoba, kao i povećanjem iznosa iz županijskog proračuna. Uz to ćemo organizirati i različite humanitarne aktivnosti kako bismo povećali ukupni raspoloživi iznos Zaklade, te ćemo na taj način omogućiti veće potpore djeci, prvenstveno onoj oboljeloj od najtežih, malignih bolesti. Pozivamo sve tvrtke i pojedince, koji to žele, da se svojom novčanom donacijom uključe u rad Zaklade Vita – pozvala je prof. dr. sc. Begičević Ređep.

Uspješan rad poželjela je zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je podsjetila da je Varaždinska županija još 2010. osnovala Zakladu Vita.

– Pružiti pomoć roditeljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti bila je i ostala glavna zadaća Zaklade Vita, a uvjerena sam da će svi članovi Upravnog odbora svojim angažmanom doprinijeti da kontinuirano ispunjava svoju svrhu. Nažalost, potreba je sve više, a vjerujem da ćemo svi zajedno, uz sredstva koja osigurava Županija, prikupiti dodatna sredstva kako bi se i ubuduće mogli odobriti svi zahtjevi korisnika. Želim vam uspješan rad tijekom kojeg ćete u svakom trenutku imati punu podršku Varaždinske županije – istaknula je Silvija Zagorec. 

Zahtjevi za pomoć djeci u Zakladi se primaju i razmatraju tijekom cijele godine. Potpora Zaklade može se ostvariti za sufinanciranje nabave lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, medicinskih pomagala, različitih radnih terapija, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja.

Više informacija o funkcioniranju i radu Zaklade dostupno je na internetskim stranicama www.zaklada-vita.hr. Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na broj telefon 042/390-555 ili e-mailom na vita@vzz.hr.

Radu Zaklade može se pomoći i donacijom na račun Zagrebačke banke IBAN: HR6123600001102917499, model: HR00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis plaćanja: donacija za pomoć bolesnoj djeci.